Bel ons voor informatie
030-6913273

Sierurn Nieuwe Begraafplaats Doorn

Adres:

Oude Arnhemse Bovenweg 18, 3941 XM, Doorn

De Nieuwe Algemene Begraafplaats (Gedenkpark Utrechtse Heuvelrug) is een begraafplaats aan de Oude Arnhemse Bovenweg aan de westzijde van Doorn in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Achter de begraafplaats ligt een bos dat aan de zijkanten wordt begrensd door de Broekweg en de Foretweg.

In 1958 werd de Nieuwe Algemene Begraafplaats in gebruik genomen als opvolger van de Oude Algemene Begraafplaats Doorn aan de Amersfoortseweg. De uniforme grafstenen van witte zandsteen liggen in een strak geometrisch patroon. Op de graven mogen enkel losse bloemstukken worden geplaatst.

In 2007 kwam de nieuwe aula gereed en werd een deel van het achterliggende bos bij de begraafplaats getrokken. Hier liggen de graven langs slingerende bospaden en zijn er geen regels voor de grafmonumenten. Sinds 2015 worden ook natuurgraven uitgegeven voor het achterliggende bos van 26 ha, dat eigendom is van de gemeente.

Bron: Wikipedia

Voor meer informatie kunt u ons bereiken op telefoonnummer 030-6913273 óf een bericht sturen via het

ContactFormulier.


Hieronder treft u een beknopt overzicht aan van de tarieven zoals opgenomen in de Verordening Lijkbezorgingsrechten 2017 van de Gemeente Utrechtse Heuvelrug.

Het complete overzicht kunt u middels onderstaande link downloaden:

Tarieventabel 2021

Disclaimer: Aan de informatie op deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend. Voor de meest actuele informatie verwijzen wij u naar de desbetreffende Gemeente.