Rooms Katholieke begraafplaats Driebergen

Adres: Drieklinken, 3972 EL Driebergen-Rijsenburg

De R.K. Begraafplaats St. Petrus’ banden is opgericht naar aanleiding van de Begrafeniswet van 1869 en stamt uit het jaar 1872. Deze begraafplaats is gelegen op een rechthoekig terrein met een duidelijke midden- en dwarsas. Op het kruispunt van deze assen staat een gietijzeren kruis op een sokkel van hardsteen, ontworpen door architect H.J. van den Brink (1816-1883).

Aan het einde van de middenas bevindt zich een neogotische grafkapel (rijksmonument), vergezeld door een baarhuisje (rijksmonument) aan de linkerzijde. Langs de randen van de begraafplaats staan majestueuze eiken en beuken, terwijl de westzijde is omlijst met een halfronde beplanting. De straatzijde wordt gemarkeerd door een monumentaal toegangshek met vier bakstenen hekpijlers en aan beide zijden een bakstenen muurtje met gietijzeren hekwerk.

Contact en Meer Informatie

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via telefoonnummer 030-6913273 of een bericht sturen via het contactformulier.

Bekijk het complete overzicht van tarieven en het reglement via onderstaande links:

Bron: https://www.parochie-sintmaarten.nl/sint-petrus-banden/

Disclaimer: Aan de informatie op deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend. Voor de meest actuele informatie verwijzen wij u naar het beheer van de begraafplaats.