Nieuwe Algemene begraafplaats Doorn

Adres: Oude Arnhemse Bovenweg 18, 3941 XM, Doorn

De Nieuwe Algemene Begraafplaats, ook bekend als Gedenkpark Utrechtse Heuvelrug, bevindt zich aan de westzijde van Doorn, gemeente Utrechtse Heuvelrug, langs de Oude Arnhemse Bovenweg. Het terrein grenst aan een bos dat begrensd wordt door de Broekweg en de Foretweg.

In 1958 werd deze begraafplaats in gebruik genomen ter vervanging van de Oude Algemene Begraafplaats Doorn aan de Amersfoortseweg. De grafstenen van witte zandsteen liggen hier in een strak geometrisch patroon, waarbij alleen losse bloemstukken op de graven geplaatst mogen worden.

In 2007 werd een nieuwe aula gebouwd en werd een deel van het aangrenzende bos bij de begraafplaats getrokken. Hier zijn graven langs slingerende bospaden te vinden, zonder specifieke regels voor grafmonumenten. Vanaf 2015 worden ook natuurgraven uitgegeven in het achterliggende 26 hectare grote gemeentelijke bosgebied.

Contact en Meer Informatie

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via telefoonnummer 030-6913273 of een bericht sturen via het contactformulier.

Bron: https://www.heuvelrug.nl/begraafplaats-doorn

Disclaimer: Aan de informatie op deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend. Voor de meest actuele informatie verwijzen wij u naar het beheer van de begraafplaats.