Protestantse begraafplaats Odijk

Adres: Zeisterweg 34, 3984 NL Odijk

Rondom het Witte Kerkje bij de begraafplaats strekken zich de kerkeboomgaard, de pastorietuin en de begraafplaats uit, die samen de oudste groene kern van het dorp vormen. Op historische afbeeldingen is te zien hoezeer deze plek door de jaren heen veranderd is, hoewel enkele oude eiken, perenbomen en een grote magnolia nog steeds een tastbare erfenis uit het verleden vormen. Vanwege hun historische waarde genieten deze bomen gemeentelijke bescherming.

De begraafplaats behoort tot de weinige Protestantse begraafplaatsen in de provincie. De oudste graven dateren vanaf 1837 en bevinden zich rechts van de ingang. Latere graven uit circa 1900 zijn enige tijd geleden geruimd, op enkele graven na waar nog grafrechten op rusten. Dit gedeelte is nu bestemd voor twee rijen urnengraven. Aan de linkerzijde van de ingang zijn geen nieuwe graven meer uitgegeven, maar het gebied blijft behouden.

Contact en Meer Informatie

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via telefoonnummer 030-6913273 of een bericht sturen via het contactformulier.

Bekijk het complete overzicht van tarieven en het reglement via onderstaande links:

Bron: http://www.pknodijk.nl/begraafplaats.php

Disclaimer: Aan de informatie op deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend. Voor de meest actuele informatie verwijzen wij u naar het beheer van de begraafplaats.